Exploitatievergunning horeca-inrichting

Begint u een horecabedrijf? Of neemt u een horecazaak over? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Ook voor het uitbreiden of veranderen van een bestaande zaak is een vergunning nodig.

Een exploitatievergunning voor een horeca-inrichting geldt voor de persoon en het pand. Dus is de vergunninghouder niet meer als leidinggevende in dienst? Ook dan is er een nieuwe vergunning nodig.

Met uw aanvraag stuurt u de volgende gegevens mee:

  • een ingevuld en ondertekend vragenformulier BIBOB (pdf, 103 kB), inclusief bijlagen
  • een nauwkeurige plattegrond van de inrichting van het pand. Schrijf hierop de oppervlakten en de functies van de ruimtes
  • een ondertekende en gedateerde verklaring van de eigenaar of verhuurder van het pand, waarin staat dat deze geen bezwaar heeft tegen de vestiging van de horeca-inrichting
  • een actueel uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel
  • een arbeidsovereenkomst van alle beheerders en leidinggevenden in de zaak (niet de ondernemer)
  • een verklaring over het gedrag van elke leidinggevende, bedrijfsleider en beheerder (zie Verklaring omtrent het gedrag (VOG)